جراحی توراکس

جراحی توراکس

دسته بندی :‌ 77

پرتال اصلی گروه

جراحی توراکس

رشته فوق تخصصی جراحی توراکس در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در سال 1366 در بیمارستان شهید مدرس به همت آقای دکتر فرخ سعیدی ریاست بخش و دبیر هیئت بورد جراحی توراکس راه اندازی شد. اولین فلوی جراحی توراکس آقای دکتر عزیزاله عباسی دزفولی بودند که بعد از فارغ التحصیلی در سال 1368 بعنوان استادیار جراحی عمومی و جراحی توراکس در بیمارستان شهید مدرس مشغول به کار جراحی و آموزش به رزیدنتهای جراحی عمومی و فلوهای جراحی توراکس شدند.

بیمارستان شهید مدرس واقع در شمال سعادت آباد که در آن زمان محله ای دور افتاده از مرکز شهر تهران بود، به تدریج به محل ارجاع طیف وسیعی از بیماران با مشکلات مختلف جراحی توراکس گردید. با توجه به علاقه، تجربه، و تحقیقات بالینی استاد دکتر فرخ سعیدی، مرکز مهم عده ای از بیماران مربوط به کانسرهای مری و کیستهای هیداتید بودند .

بدین ترتیب هر سال تعداد زیادی  فلوهای جراحی توراکس در آن مرکز تربیت میشدند و هرچه میگذشت، توانایی ها و نیاز به استقلال این رشته بیشتر در نظر سایر همکاران قرار میگرفت .

 بتدریج و با فعالیت مستمر بالینی و علمی فارغ التحصیلان این رشته در سراسر کشور، سطح کمی و کیفی خدمات به بیماران نیازمند ارتقاء و اعمال پیچیده جراحی توراکس در حد استانداردهای بین المللی صورت میگرفت .

کاخ کوچکی در محله داراباد شمیرانات در زمان مظفرالدین شاه قاجار و به منظور استراحت شاه که مبتلا به بیماری سل شده بود ساخته میشود . در سال 1316 به همت دکتر مسیح دانشوری آن کاخ کوچکی  که در محله ای خوش آب و هوا بود تبدیل به آسایشگاه مسلولین میگردد. همان زمان علاوه بر انجام درمان های متداول برای بیماران مسلول، اقدامات جراحی نیز در حد توانمندی توسط دکتر مسیح دانشوری و همکاران وی صورت می پذیرفت. از جمله این اقدامات ایجاد پنوموتوراکس برای درمان بیماری سل ریوی بود. بعد از سال 1330 شمسی دکتر محمد قاضی تهرانی که از اولین افراد تربیت شده در رشته جراحی سل و ریه از کشور فرانسه بودند،  خود را در بیمارستان مسیح دانشوری با اعمال جراحی قفسه سینه در درمان سل و سایر بیماریهای ریوی از جمله برونشکتازی، آمپیم و کیست هیداتید شروع کردند. در طی سالهای 1345 تا 1373، از یک طرف به علت کشف داروی موثر ضد سل یکی پس از دیگری  و کاهش شدید نیاز به جراحی در بیماران مسلول، و از طرف دیگر بعلت دایر شدن بخشهای دانشگاهی در کشور، فعالیت جراحی در بیمارستان دکتر مسیح دانشوری کمرنگ شد.

در سال 1372 بخش داخلی ریه در بیمارستان دکتر مسیح دانشوری به همت دکتر محمدرضا مسجدی از درمانی به آموزشی و پژوهشی تبدیل و آموزش فلوهای فوق تخصص داخلی ریه در آن مرکز آغاز گردید. سپس سیاست دانشگاه بر آن قرار گرفت که بیمارستان دکتر مسیح دانشوری تبدیل به یک مرکز آموزشی ریفرال در تمام زمینه های بیماریهای ریوی گردد. پیرو این سیاست و به دستور ریاست وقت دانشگاه آقای دکتر سید محمود طباطبایی در سال 1373، محل خدمت دکتر محمد بهگام شادمهر فارغ التحصیل بورد جراحی عمومی سال قبل که با استفاده از قانون نفر اول بورد به استخدام دانشگاه شهید بهشتی درآمده بود ولی در سال اول مامور به خدمت در دانشگاه سمنان بود، بیمارستان دکتر مسیح دانشوری تعیین گردید.

با شروع به کار دکتر شادمهر و دکتر احمدی در پاییز سال 1373 عملا بخش جراحی بیمارستان دکتر مسیح دانشوری از درمانی به آموزشی تبدیل شد. دکتر شادمهر در سال 1372 درامتحانات ورودی فوق تخصص توراکس پذیرفته شده بود، علاوه بر سرپرستی بخش جراحی دوره فوق تخصصی خود را تحت نظارت و حضور مستقیم آقای دکتر فرخ سعیدی آغاز کرد.

با تلاش های شبانه روزی دکتر شادمهر از آموزش های رزیندتهای جراحی عمومی چرخشی دانشگاه و همزمان کسب مهارتهای جراحی توراکس زیر نظر دکتر فرخ سعیدی و دکتر عباسی از یکطرف و مقدار زیادی بیماران ریوی آن مرکز از طرف دیگر، بخش جراحی توراکس بیمارستان دکتر مسیح دانشوری کم کم به بزرگترین مرکز ارجاع و آموزش رشته فوق تخصص جراحی توراکس در ایران تبدیل گشت.

در سال 1376 دکتر شادمهر موفق به اخذ بورس تحصیلی برای کشور آمریکا شد و لذا به درخواست دکتر علی اکبر ولایتی ریاست بیمارستان، آقای دکتر عباسی به بیمارستان دکتر مسیح دانشوری منتقل و به عنوان ریاست بخش مشغول به کار شدند . از آن زمان تاکنون ، به تدریج و با پیوستن نیروهای علمی جوان و فعالی چون دکتر مهرداد عرب، دکتر مجتبی جواهر زاده، دکتر ساویز پژهان، دکتر ابوالقاسم دانشور ، دکتر کامبیز شیخی ، دکتر سیدرضا ثاقبی ،  دکتر فرحناز صادق بیگی، دکتر سلمان سلیمانی، دکتر مجتبی مخبر دزفولی، تمام اعمال جراحی پیچیده توراکس متداول در دنیا از جمله جراحی های کم تهاجمی و برونکوسکوپیک  جراحی راههای هوایی، جراحی مری ، ریه، مدیاستن و جدار قفسه سینه و پیوند ریه به طور فزاینده ای رشد کرد.

از سال 1383 با پیوستن دکتر ضرغام حسین احمدی بخش جراحی قلب بیمارستان دکتر مسیح دانشوری نیز راه اندازی شد. در نتیجه همکاری بسیار صمیمانه ایشان با جراحان توراکس، از آن زمان تا کنون بخشی از اعمال جراحی پیچیده توراکس که نیازمند حضور همکاران جراح قلب می باشد نیز در بیمارستان دکتر مسیح دانشوری انجام میپذیرد.

با توجه به گذراندن دوره فلوشیپ دکتر عباسی و دکتر شادمهر در دانشگاه هاروارد آمریکا و زیر نظر مستقیم آقای دکتر گریلو بنیان گذار جراحی نوین تراشه در دنیا، بخش جراحی توراکس بیمارستان دکتر مسیح دانشوری مفتخر به داشتن یک بانک اطلاعاتی (بانک داده های البرز) با 3700 بیمار مبتلا به بیماریهای نای، که در این مرکز مداوا شده اند، میباشد. این حجم از تجربه اگر در دنیا بی نظیر نباشد، کم نظیر است و دستیاران فوق تخصص فارغ التحصیل از این مرکز همگی جراحان قابل در انجام اعمال جراحی توراکس و مجاری هوایی می باشند.

در حال حاضر تنها بخش آموزشی جراحی توراکس در دانشگاه، مرکز مسیح دانشوری می باشد. این بخش در حال حاضر با بیش از 50  تخت بستری، 10 تخت ICU، 5 اتاق عمل و 9 عضو هیات علمی در سال بیش از 3500 عمل جراحی توراکس انجام می گردد.

×

اطلاعات جستجو "Enter"فشار دادن

تنظیمات قالب